Sleutel tot persoonlijk leiderschap en groei

……van wens naar werkelijkheid…….

 

 

''Een Amerikaan ging ergens in de binnenlanden van Afrika zijn vriend opzoeken die daar in de jungle bezig was met een belangrijk onderzoek. Helaas kon zijn vriend hem niet zelf komen ophalen van de strook grond die alleen voor die dag de naam 'landingsbaan' droeg. Maar hij had wel goed voor zijn gast gezorgd. Er stond een jeep klaar met proviand voor een paar dagen, er was voldoende benzine  en op de voorbank lag een kaart waarop de vriend heel nauwkeurig had aangetekend waar de bezoeker hem uiteindelijk zou treffen. Prima geregeld dus. Maar er ontbrak op de kaart één ding. Er stond niet op aangekruist waar de bezoeker was geland: het beginpunt ontbrak''.

Veel mensen zijn op zoek naar het beginpunt van waaruit zij de verbinding met zichzelf kunnen aangaan. Als je dat vertrekpunt, dat beginpunt niet hebt, kom je nergens. Belangrijk is dat mensen die ontmoeting met zichzelf aan (durven) gaan.

De sleutel voor persoonlijk leiderschap en groei is een innerlijke ontdekkingsreis. Deze reis geeft geen standaard antwoord op de essentiële vragen van je bestaan. Dit kan ook niet want het antwoord zit in jezelf. Je kunt jouw unieke antwoorden vinden door jezelf de juiste vragen te stellen. De antwoorden zijn al in je 'besloten'. De vraag is alleen: hoe kun je die sloten openen?  Dat kun jij alleen: 'Alle poorten van verandering zijn aan de buitenkant gesloten en gaan alleen van binnen open'. Het inspirerende reisprogramma biedt de deelnemer  sleutels tot zelfinzicht en  persoonlijke groei. Ga je mee op deze ontdekkingsreis?

''Lange tijd leek het dat mijn leven op het punt stond te beginnen - het echte leven. Maar er was altijd wel een obstakel, iets wat eerst moest gebeuren, iets wat nog niet af was, tijd die nog aan iets besteed moest worden. Dan pas zou het leven beginnen. Uiteindelijk drong het tot me door dat die obstakels mijn leven waren. Dat inzicht deed me ontwaken. De intiemste relatie is de relatie met mijn gedachten. Ik wilde mezelf beter leren kennen.  Ik ging op expeditie, een ontdekkingsreis naar de geheimste uithoeken van mijn bewustzijn. Daarvoor moest mijn uitrusting licht wezen. Ik liet het allemaal achter: meningen, vooroordelen, conclusies, al die oude meubelen die ik jaren lang had verzameld. Ik wilde alles vergeten wat en hoe ik over mezelf dacht en vertrekken alsof ik niets wist.'' Hoe is het met jouw reis?

Tot slot: 'De ware ontdekkingsreis is niet het bezoeken van steeds weer nieuwe landen maar juist het kijken met andere ogen'.

Véél reisplezier….

 

  


Zie voor meer info ook: http://www.wiewilikzijn.nl


Het programma: 

Deze reisbestemming is nieuw, inspirerend en bovenal verrassend. Durf jij te boeken? Zoek  je een 'spoorboekje' waarin precies staat hoe laat we waar aankomen? Dan ben je op het verkeerde station. We gaan samen op reis vanuit een 'trekkers-model' gedachte. Jij zal een boeiende, soms onvoorspelbare, ontdekkingstocht maken. Soms heb je een manchet nodig om uit een  verstrikkende jungle te geraken. Dan weer zit je op de volle, deinende zee of in de lucht  met turbulentie of fluisterstilte. Op de trekkerstocht  zullen we plaatsen aandoen waar je al vaker, maar soms nog nooit, geweest bent. Onderweg zal je met je dromen en angsten geconfronteerd worden.  Met andere ogen ga je kijken naar jezelf en je omgeving.  Diverse invloeden kunnen, als we varend op zee zijn, een aanval  doen om je reisbestemming te frustreren. Tevens zijn er momenten waarin je dromend of mijmerend jezelf kan  voortbewegen, genietend van idealen en diepste verlangens. We bezoeken plaatsen die je zicht geven op  groeipotentieel en mogelijkheden. Je  kijkt naar jezelf en ziet hoe  je 'kompasnaald' staat.   In welk gebied of soort omgeving ben je het liefst?  Wat is je bril waardoor je kijkt en hoe verkleurd zijn de glazen. Je ontdekt jouw reisbestemming en zal zelf kiezen of je die alleen of juist met anderen wil realiseren.  Je uiteindelijke  moed en discipline helpen om keuzes te maken en hier naar te leven. Uiteindelijk openen poorten zich en wordt jouw reisbestemming duidelijk: je wens wordt werkelijkheid.

 

Werkwijze en methodiek:

 

Een greep uit de ontwikkelings- vormen en methodieken die  ingezet worden:

muziek, boek en DVD film fragmenten; inzicht in belemmerende gedachtes en persoonlijke waarden; geleide visualisatie technieken; confronterende vragen, oefeningen en reflectie; meditatie; feedback; een persoonlijke missie en ontwikkelingsplan; inzicht en verdiepingskaarten; metaforen, verhalen en story telling; energizers en verrassingen.

 

Resultaat van de reis:

 

Na het reisprogramma heb je het volgende bereikt:

-Beter inzicht in wie je bent of nog belangrijker: wie je wilt zijn.

-Een persoonlijke missie en (aanzet tot een) persoonlijk actieplan.

-Handvatten die je praktisch ondersteunen bij het realiseren van je nieuwe werkelijkheid.

 

Reisleider:

 

 

 

Na zijn psychologie studie aan de Universiteit van Tilburg, heeft Peter van de Ven gewerkt als eerstelijns psycholoog. Vervolgens heeft hij in diverse functies ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Daarna heeft hij 7 jaar  trainingen ontwikkeld en gegeven bij een gerenommeerd trainingsbureau. Hij hield zich bezig met kwaliteitszorg en schreef artikelen  voor een managers magazine. Hij volgde, naast tal van andere opleidingen, de postdoctorale leergang 'Management of Learning and Development' aan de TiasNimbas business school. Hierin behaalde hij zijn universitaire mastertitel. Hij is lid van NVO2 (Nederlandse Vereniging van HRD-professionals in Ontwikkelen en Opleiden) en het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Hij is geregistreerd wetenschappelijk opgeleid trainer bij het NIP en Europeesch gecertificeerd HRD- professional.

Zijn passie voor het ontwikkelen van de mens in de organisatie brachten hem bij Learning Consult. Hiervan is hij mede oprichter en directeur. Hij biedt dit compleet nieuwe 'reis'programma' in open vorm aan.

 

 

Doelgroep:

 

Voor eenieder die bereid  is tot zelfreflectie en  wil groeien. Je wilt onderhoud plegen aan jezelf. Je wilt voor jezelf de (tussentijdse) balans opmaken. Je voelt je soms geleefd alsof je schip stuurloos een kant uitgaat  wat je niet wilt.  Je wilt beter contact met jezelf. Je wilt weten waarom voor jou, en in je relatie(s), de dingen soms niet lekker gaan.  Je wilt beter zicht op je persoonlijke verlangens, wensen en  drijfveren. Je verlangt ernaar om stuurman/vrouw te zijn en je levenskoers te bepalen?

 

Het programma bedraagt 3 aaneengesloten dagen met tussenliggende avonden en twee overnachtingen. Totaal 8 dagdelen.

De locatie is  de abdij van Postel.

Groepsgrootte: 6  tot 10 deelnemers.

Investering is inclusief een 3 daags arrangement met koffie/ thee, eenvoudige lunches en avondmaaltijden en twee  overnachtingen  is  € 1.195,- (excl. btw) 

Als privé persoon is de investering  595,-  

 

De investering (minus de locatie kosten!) gaat naar ontwikkelingsdoelen: o.a. een steun en gift ter  verbetering van de levens- en leer-kwaliteit van kinderen in ontwikkelingsgebieden. Zie de website van de Stichting Pastoor Vekemans Fonds. 

 


 

De data voor 2017  zijn:

31 mei 1, 2 juni

12, 13 en 14 september

Zie voor meer of actuele data: www.wiewilikzijn.nl

      Hierbij ervaringen van 'reisgenoten'  van de pilot sessie  letterlijk overgenomen uit de evaluatie van een week na de 'reis': 

''We zijn nu bijna een week verder en als ik terugkijk op de dagen in Postel dan krijg ik daar een bijzonder goed gevoel bij. Het hele concept, de opzet van de cursus heeft mij erg aangesproken. Helder, niet al te zweverig maar vooral duidelijk. Mij heeft het in elk geval een heel helder inzicht gegeven in waar ik sta en waar ik in de toekomst naar toe wil''. (Stephanie)

''Heel erg bedankt voor de prachtige reis, met mooie mensen onder leiding van een inspirerende reisleider.  Je hebt jouw prachtige schatkist met ons gedeeld en ik ben je hier zeer dankbaar voor. Ik heb in jou een rijk mens ontmoet, die zijn rijkdom wil en kan delen met anderen. Ook van mijn reisgenoten heb ik veel geleerd. Ook bij en in deze mensen zat een enorme en inspirerende variatie. Een mooie keuze en fijne en bijzondere relaties die je ook met mij hebt gedeeld. Ik voel me zeer bevoorrecht. Je hebt mede gezorgd dat ik weer de kracht en de moed heb voor mij zelf te kiezen en de ruimte te nemen die ik NU nodig heb om weer nieuwe energie op te doen voor de rest van mijn leven''.(Yvonne)

 

''Prachtig, Prachtig, Prachtig, vond het werkelijk zulke bijzondere dagen om nooit te vergeten''. (Jaap Jan)

 

''Het was/is een prachtig cadeau en ben je hier erg dankbaar voor! Weer een aantal puzzelstukjes die me steeds dichter bij mezelf brengen. Langzaam aan durf ik steeds meer op mezelf te vertrouwen en te leven vanuit mijn hart''. (Monique)

 

''Wat een schitterende reis!! Mooie opzet met alle metaforen en symbolen. Het gebruik maken van video- en muziekfragmenten, afgewisseld met overpeinzingen uit jouw persoonlijke reisgids vind ik een mooie manier om het model en de krachten uit te diepen. Het model zelf vind ik erg krachtig en impactvol''. (Bart)

 

''De omgeving, stilte  en het "minimalistische" leven was voor enkele dagen een bijzondere ervaring die voor mij erg belangrijk en leerzaam waren''. (Jos)

 

''Het waren mooie dagen, met een fijne groep mensen, die allen de bereidheid hadden naar elkaar te kijken en te luisteren en naar zichzelf te kijken en te luisteren. De omgeving sloot hierbij erg goed aan. De stilte, de eenvoud, de hang naar essentie en de rondleiding van Pater Benny droegen zeer bij tot onze bijeenkomst. Jij Peter, was een inspirerende leider, die met liefde en aandacht voor de medereizigers, een 'mooi' programma hebt gebracht. De presentatie van filmfragmenten en muziek, waren welkome geschenken''. (Hanneke)

 

''Trainer: wauw, je creëert een veilige omgeving, heel veel positieve energie, je stelt jezelf ook kwetsbaar en open op en brengt het allemaal op een duidelijke manier zonder stellig te worden''. (Rick)

 

''Ikzelf  heb genoten van het gezelschap, de behoefte om zaken te delen met elkaar, de opbouw van het programma, de vele oefeningen, de rust van de Abdij en de discipline van de broeders. Ik heb met andere ogen naar mezelf gekeken en de omgeving. Ben tot rust gekomen maar ook op zoek gegaan naar mijn persoonlijke wensen en plannen''. (Jan Pieter)

 

''Dit is wel een training die op je lijf geschreven is en waar je dichtbij staat. Het past je goed. Jouw gebruik van allerlei visuele middelen vind ik super. Daardoor blijven voorbeeld en momenten ook hangen met het bijbehorend gevoel en soms emotionele lading. Dat maakt het bijzonder en speciaal''. (Werner)

 

''Bedankt het was echt een mooi geschenk dat ik heb mogen ontvangen!  Je bent een echte professional in je vak, klasse'' (Johan)

 

 

 

 

Naast deze reacties zijn er ook voldoende suggesties gegeven om de impact van de reis verder te vergroten….