Koers ontwikkelen vanuit eigen kracht 
       
'Zonder inzicht geen uitzicht'

 

Bij het veranderen van organisaties en het ontwikkelen van personen in organisaties wordt vaak uitsluitend van buiten naar binnen gedacht. De markt verandert, de omgeving verandert, de klantvraag verandert. Dus 'wij' moeten mee veranderen. En dat is op zich uitstekend. Alleen als je effectief inspeelt op veranderingen in je omgeving, kun je zinvol en succesvol voortbestaan, zo heeft Darwin ons al geleerd. Maar in die manier om verandering vorm te geven zit een groot gevaar: Als we ons uitsluitend richten op wat de buitenwereld van ons vraagt, is de kans groot dat we ergens onderweg onszelf verliezen. Onze kwaliteiten en competenties; onze dromen en ambities; onze eigen kracht.

 

Learning Consult kiest voor een andere benadering. Met besef van veranderende wensen uit de omgeving gaan we, samen met een organisatie of een individu, op zoek naar de 'eigen kracht'.  En van daaruit zoeken we een ontwikkelings of veranderingsperspectief dat past. We ontwikkelen, samen met onze cliĆ«nt, een koersgevoel dat aansluit op bestaande kwaliteiten en ambities. En dat rekening houdt met de wereld om ons heen.

 

Organisaties en mensen die een sterk eigen koersgevoel hebben ontwikkeld, zijn in staat overeind te blijven in stormachtig weer. Niet langer dansen ze mee op de golven van tijdelijke hypes of rages. Maar ze blijven dicht bij hun kern en werken consistent aan het realiseren van hun doelen.